Oturma İzni

Vize muafiyeti süresinden (30 gün ile 90 gün arasında değişmektedir) daha uzun süre ülkemizde kalmak isteyen yabancılar; ikamet izni olarak bilinen oturma izinlerine başvurması ve gerekli belgeleri hazırlaması gerekmektedir. En çok başvurulan turistik oturma izni olmakla birlikte bu izinler süreli olduğu için ayrıca süresinin uzatılması yani izni yenilenme gerekmektedir. Ayrıca izinlere başvuru yapılırken istenen evraklardan birisi olan Sigorta’nın da hazırlanmış olması gerekmektedir. Detaylı bilgileri aşağıdaki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.